Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw
	J. Vander Vekenstraat 158
	1780 Wemmel
	tel: 02/456 82 00
	fax: 02/461 24 41
	info@palliatief.beNieuwsflash 11

Dinsdag 1 december 2009

Artsenforum Antwerpen: verlenging inschrijvingstermijn

Artsen geïnteresseerd in de studiedag over 'Urgenties in palliatieve zorg' kunnen zich nog tot en met donderdag 3 december inschrijven via www.pha.be, rubriek Agenda.

top

Meer middelen voor MBE's

De Federatie heeft uit goede bron vernomen dat het RIZIV in een verhoging van het budget 2010 voor de MBE's voorziet. Het betreft een meerbedrag van 830.000 euro, o.a. bedoeld om het personeelskader te versterken. De verdeelsleutel is nog niet duidelijk maar van zodra bekend, laten wij u meer weten.

top

Thuiszorgequipes voor kinderen: eindelijk erkend en gefinancierd!

Volgens minister Onkelinx zal nog voor 1 januari 2010 een KB in het Belgisch Staatsblad verschijnen waarin de drie thuiszorgequipes voor kinderen (in Vlaanderen: Gent en Leuven) wettelijk erkend worden. De huidige, beperkte financiering via de ziekenhuizen werd in 2009 verhoogd met 400.000 euro van het Nationaal Kankerplan. In 2010 zou de equipes in totaal 1,4 miljoen euro ter beschikking worden gesteld uit het budget van de financiële middelen van de ziekenhuizen. De modaliteiten m.b.t. de verdeling zouden in het voorjaar 2010 gedefinieerd worden.

top

Vacature Stafmedewerker bij de Federatie

Als gevolg van de beslissing van mevr. Frie Hermans, Stafmedewerker Algemeen Beleid, om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan, heeft de Federatie een vacature voor een deeltijdse of voltijdse Stafmedewerker. Reageren kan tot en met 29 december 2009.

top

Nieuwe boeken over palliatieve zorg

Uitgeverij Acco signaleert ons twee nieuwe publicaties over palliatieve zorg: 'Grensland. De levensgang van stervende mensen' en 'Respectvol omgaan met mensen met dementie. Een praktijkgids voor de zorgsector'.

Lezers van de Nieuwsflash die één of beide boeken online bestellen krijgen een korting van 10%. Vermeld bij het referentienummer 'PALLIATIEF' en betaal via een overschrijving.

top 
info@palliatief.be home Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw