Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw
	J. Vander Vekenstraat 158
	1780 Wemmel
	tel: 02/456 82 00
	fax: 02/461 24 41
	info@palliatief.beNieuwsflash 15

Vrijdag 5 maart 2010

Vacature bij de Federatie

Toen Trudie van Iersel in 2008 van het Netwerk Noord West-Vlaanderen naar de Federatie overstapte, begon zij als Researchco÷rdinator meteen aan de laatste stap in haar carriŔre. Over enkele maanden gaat Trudie officieel met pensioen en worden professionele doelstellingen ingeruild voor eigen plannen en projecten. Vooraleer het zover is, gaat Trudie echter graag in op de vraag van de Federatie om haar opvolger enkele weken zelf in te werken. Klik hier voor meer informatie over deze vacature. Ge´nteresseerden in uw omgeving kunt u ook doorverwijzen naar de home page van onze website www.palliatief.be.

top

Nieuwe Stafmedewerker bij de Federatie

Half januari verliet mevr. Frie Hermans de Federatie om zorgtrajectpromotor voor huisartsen in de regio Leuven te worden. Langs deze weg bedanken we haar nogmaals voor haar inzet en collegialiteit de afgelopen twee jaar!

Ondertussen is de nieuwe Stafmedewerker Algemeen Beleid bekend die midden april halftijds in dienst treedt. Het wordt dhr. Marc Aerts die o.m. co÷rdinator van het netwerk palliatieve zorg Waasland geweest is. De palliatieve zorgsector is hem dus niet onbekend. We heten Marc van harte welkom en wensen hem een boeiende tijd bij de Federatie toe.

top

VTO: twee nieuwe opleidingen in de spots

Autonomie en Wilsbekwaamheid bij ouderen
Intensieve zomertweedaagse: introductie in intervisietechnieken

top

Kennis en Expertise in palliatieve zorg: kan de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen iets voor u betekenen?

Wegens een technische storing was de link naar de bijdrage weggevallen, daarom deze tweede mail. Met onze excuses voor het ongemak.

Zoekt u een antwoord op deze vragen:
- waar bestaande kennis raadplegen?
- hoe expertise ontwikkelen?
- hoe ervaring uitwisselen?
- hoe je kennis en expertise eigen maken? ...
lees dan meer in de bijdrage.

Klik hier voor de lijst van tijdschriften waarvan sprake in de bijdrage.

top

VOOR U GELEZEN: wat maakt dat patiŰnten tevreden zijn over de aanpak van hun pijn?

Core Aspects of Satisfaction with Pain Management: Cancer Patients' Perspectives
Beck L e.a. Journal of Pain and Symptom Management, 2010; 39 (1): 100-115

Klik hier

top

VOOR U GELEZEN: hoe kwam palliatieve zorg in Vlaanderen tot stand?

Het artikel 'Ontwikkeling van de Palliatieve Zorg in Vlaanderen' schetst en kadert in historisch perspectief het ontstaan van de palliatieve beweging in Vlaanderen. Naast de invloed van een aantal maatschappelijke stromingen en sleutelmomenten (bv. het tot stand komen van de wet op euthanasie), komt ook de evolutie van palliatieve zorg binnen de verschillende domeinen van de welzijns- en gezondheidszorg aan bod. Het artikel eindigt met enkele reflecties over de uitdagingen waarvoor palliatieve zorg zich gesteld ziet naar de toekomst toe.

Ontwikkeling van de Palliatieve Zorg in Vlaanderen
Rombouts W, J Coel, G Hannes. Welzijnsgids, 2009; 74: 23-49

Om auteursrechtelijke redenen was een link naar dit artikel niet mogelijk. Het ligt wel ter inzage op de Federatie, bij uw netwerk en eventueel uw voorziening.

top

Jaarlijks Vlaams Congres Palliatieve Zorg

Het 7e Vlaams Congres wordt gehouden op dinsdag 5 oktober 2010 van 13u30 tot 19u30 in de Elisabethzaal in Antwerpen. Houd deze datum alvast vrij! Thema dit jaar is kwaliteit in zorg. Meer informatie volgt.

top 
info@palliatief.be home Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw