Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw
	J. Vander Vekenstraat 158
	1780 Wemmel
	tel: 02/456 82 00
	fax: 02/461 24 41
	info@palliatief.beNieuwsflash 7

Maandag 6 juli 2009

De Federatie zoekt een enthousiaste halftijdse medewerker

In het kader van de Sociale Maribel kan de Federatie overgaan tot de onmiddellijke aanwerving van een halftijdse administratieve medewerker.

top

VTO-brochure voor academiejaar 2009-2010 nu beschikbaar!

Ga snel kijken bovenaan onze homepage: www.palliatief.be.

Nieuw: de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje via deze link.

Worden herhaald wegens succes: 'Vroegtijdige zorgplanning' en 'Ethisch beleid rond het levenseinde' (met uitbreiding van doelgroep). Ook 'Wondzorg in palliatieve zorg', 'Urgenties in palliatieve zorg' en 'Pijnmeting bij dementerenden'.

top

Palliatieve Evaluatieschaal van WZC Ter Melle uitgeprobeerd in de Kempen

Een palliatieve evaluatieschaal, ontworpen door het PST van WCZ Ter Melle in Heule, werd drie maanden lang getest door twaalf woon- en zorgcentra uit het arrondissement Turnhout. Studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen schreven de bevindingen van het onderzoek neer in een studie.

top

Wilsverklaringen inzake mijn gezondheidszorg en levenseinde

In de recente herdruk van dit document (opnieuw op 20.000 exemplaren) werden enkele belangrijke correcties aangebracht. Zo is het woord 'coma' vervangen door 'buiten bewustzijn' en wordt de vaak voorkomende vraag over registratie beantwoord. Een overzicht van de inhoudelijke en de vormelijke wijzigingen.

top

Zorgpaden in de palliatieve zorg

De Federatie is mede-organisator van een studienamiddag over 'zorgpaden in de palliatieve zorg' op dinsdag 20 oktober. Meer info in de loop van de zomer.

top

Schrijfwedstrijd voor verpleegkundigen

Onder de titel 'Ondraaglijk licht is de zorg' organiseert het Psychiatrisch Ziekenhuis O.-L.-V. van Brugge een schrijfwedstrijd voor alle verpleegkundigen in Vlaanderen. Voelt u zich geroepen, lees bijgaande aankondiging of kijk op onze website rubriek Opleidingen.

 

top 
info@palliatief.be home Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw